اگر شما هم با دستگاه دیسک تراش درجا سروکار دارید، حتما تا بهحال به این موضوع فکر کردهاید که چگونه میتوانید بهتر از دستگاه خود مراقبت و نگهداری کنید که دستگاه تان طول عمر بیشتری داشته باشد، کمتر نیاز به تعمیر داشته باشد و درصورت نیاز هزینه های تعمیر و نگهداری آن کاهش یابد. این قضیه از پرتکرار ترین سوالاتی است که مصرف کننده های این محصول می پرسند. اگر اطلاعاتی درباره این قضیه ندارید تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید. ما در این مقاله قصد داریم نکات ضروری مربوط به نگهداری دیسک تراش درجا و نحوه استفاده صحیح از آن را مفصل توضیح دهیم.
چه عواملی باعث خراب شدن دستگاه می شود؟
یکی از چیزهایی که باعث خرابی های شدید در دستگاه های اینچنینی می شود نحوه کارکرد دستگاه است. چنانچه شما ندانید که چگونه باید از دستگاه استفاده کنید و با دستگاه کار کنید، ممکن است در حین کار کردن با دستگاه از روش استباهی استفاده کنید و باعث توقف دستگاه و خرابی آن بشوید.
اگر هنگامی که دیسک تراش درحال تراش دیسک است، دستگاه در تماس با دیوار نیز باشد، به دلیل این که دستگاه در حین کار لرزش هایی دارد دستگاه با دیوار برخورد می کند و این امر باعث خرابی آن می شود.
یکی دیگر از مسائلی که باعث خرابی دستگاه می شود، عدم روغن کاری اصولی دستگاه و عدم تمیزکاری دیسک تراش می باشد که در ادامه به روغن کاری اصولی و تمیزکردن دیسک تراش می پردازیم.
چگونه می توان طول عمر دیسک تراش درجا را افزایش داد؟
همانطور که بیان کردیم هنگام کار با دیسک تراش درجا یکی از مشکلاتی که ممکن است برایتان بوجود بیاید، عدم تسلط کافی روی کار کردن با دستگاه است. به خصوص اگر تازه کار باشید بیشتر با این چالش سروکار دارید. برای جلوگیری و حل این مسئله می توانید از آموزش هایی که در خصوص کار با دستگاه دیسک تراش درجا وجود دارد استفاده کنید.
از مشکلات دیگر که باعث خرابی و اختلال در دستگاه می شود، عدم تمیزکاری و روغن کاری اصولی دستگاه می باشد. بعد از هربار تراش بهتر است براده هایی که ناشی از تراش دیسک ترمز خودرو می باشد را به صورت کامل از سطح دستگاه پاک کنید. اما مسئله بعدی روغن کاری اصولی می باشد، روغن کاری اصولی دستگاه دیسک تراش نیز یکی از بهترین راهکارهای مراقبت از دستگاه دیسک تراش می باشد. اما اگر نمیدانید این روغن کاری باید به چه صورت باشد، می توانید ویدیویی که در ادامه قرار دادیم را مشاهده کنید یا روی این لینک کلیک کنید.
یکی از دیگر مسائلی که ممکن است پیش بیاید، شل شدن اتصالات دستگاه است. اتصالات دستگاه را از جمله پیچ و مهره های دیسک تراش،در بازه زمانی مشخص چک کرده و اطمینان حاصل کنید که به صورت محکم به دستگاه متصل شده باشند. به عبارت دیگر باید دستگاه آچار کشی شود تا از درست بودن و محکم بودن اتصالات مطمئن شوید. دستگاه های دیسک تراش درجا ممکن است نیاز به دو نوع آچار کشی داشته باشند:
- لق شدن محور اصلی دستگاه: این مورد زمانی که بوجود بیاید، اگر دستگاه را عقب جلو کنید، متوجه یک خلاصی می شوید یا ممکن است ببینید حین تراش دیسک ترمز، دستگاه اصطلاحا می پرد. برای رفع این خلاصی می توانید از آموزش ویدیویی که در ادامه آورده ایم استفاده کنید و این چالش را حل کنید.
- مورد دوم اچار کشی زمانی نیاز است که شما میبینید دستگاه سطح دیسک را به خوبی تراش نمیدهد و اعوجاج دارد در این صورت احتمالا برای فک دستگاه لقی پیش آمده است. برای رفع این لقی نیز می توانید ویدیو زیر را ببینید و نقص دستگاه خود را به طور کامل برطرف کنید.
در برخی موارد ممکن است در صورت استفاده طولانی مدت از دستگاه، تیغه های آن آسیب دیده و عملکرد اولیه ی خود را از دست دهند، در شرایطی که متوجه کند شدن تیغه های دستگاه شدید، بهتر است آن ها را تعویض کنید.
آیا نیاز است دستگاه دیسک تراش را به صورت دوره ای سرویس کرد؟
برای بهبود عملکرد و افزایش کارایی دستگاه دیسک تراش خود می توانید در بازه زمانی مشخص، اقدام به سرویس دوره ای دستگاه خود کنید.
با سرویس دوره ای دستگاه های دیسک تراش می توانید قطعات داخلی دستگاه که دچار مشکل شده اند را قبل از این که به سایر قطعات دیگر دستگاه آسیب وارد کرده و باعث ایجاد خرابی های بسیار شدید در دیسک تراش شود، آن ها را تعمیر کنید.
با توجه به این که بررسی و سرویس دستگاه های دیسک تراش امری بسیار تخصصی می باشد، در صورتی که در این زمینه هیچ گونه دانش و مهارتی ندارید، بهتر است قبل از انجام هر اقدام خودسرانه ای، با فردی متخصص در این زمینه مشورت کنید.
نتیجه کلی
ما در این مقاله به طور کامل نکاتی را که باید در نگهداری دیسک تراش درجا رعایت کنید را بیان کردیم. همچنین می توانید اگر در هنگام استفاده از دستگاه به مشکل برخوردید یا دستگاه دچار اختلال شد با کارشناسان ما در تیماتک تماس بگیرید تا آنها شما را راهنمایی کنند.
توجه داشته باشید که درهنگام خرید، دستگاهی را خریداری کنید که خدمات چس از فروش خوبی داشته باشد تا چنانچه دستگاه شما خراب شد بتوانید از خدمات پس از فروش آن استفاده کنید و نیاز به پرداخت هزینه های زیاد نداشته باشید.